33 % kan tänka sig skönhetsingrepp

Det blir alltmer populärt att utföra olika typer av skönhetsingrepp och allt fler vågar sig på det. Samtidigt är det fortfarande ganska tabubelagt att prata om sina ingrepp och risken att vända sig till en oseriös aktör är större då det finns så många aktörer på marknaden. Många drömmer i tysthet om att göra ingrepp, samtidigt som cirka en tredjedel av svenskarna kan tänka sig att gör någon typ av ingrepp.

Om du kan tänka dig att göra ett skönhetsingrepp så är du långt ifrån ensam. Men, det gäller att du är smart. Vänd dig till en aktör med goda referenser, såsom https://www.nordiskakliniken.se/ exempelvis.

Marknaden delvis oreglerad

Problemet med att marknaden för olika skönhetsingrepp växer och det blir friare att utföra sådana, är skaderisken, skriver SVT. Det gäller att vända sig till seriösa och väletablerade aktörer, samt att se sig för och ta referenser. Konsumentskyddet om du drabbas av skador, är dåligt. Därför kan det vara bra att vända sig till en klinik som utlovar ersättning eller korrigering om något blir fel.

Många vill göra och drömmer om ingrepp

En undersökning som gjorts på uppdrag av Metro i Sverige visar på att hela 33 procent kan tänka sig att utföra någon typ av skönhetsingrepp. Det man främst kan tänka sig är tandblekning, hårborttagning, bukplastik, bröstlyft och ögonlocksplastik bland annat. Och kvinnor tillhörde en majoritet av de som svarade ja på frågan om de skulle kunna tänka sig att göra ett ingrepp. Förmodligen beror detta på att kvinnor i större utsträckning genom tiderna fått höra att de inte duger. I en annan undersökning visar det sig att hela 60 procent av de tillfrågade kvinnorna i en undersökning skulle vilja göra ett skönhetsingrepp, men tyvärr är det fortfarande ganska tabubelagt att prata om.

”I Sverige anser man fortfarande att det är tabu och då väljer man att göra det under en ledighet och kommer hem som en lite ”nyare” kvinna, säger en psykoterapeut om saken”, enligt Expressen Hälsoliv.