Skapa lyxkänsla genom inredning

Den senaste trenden inom inredning just nu är av det bohemiska och lantliga slaget, hemmet ska vara gemytligt och blygsamt, men hur gör man för att skapa den där extra lyxkänslan?

17058-street-in-rennesEtt hett tips när det kommer till inredning är att alltid ha den personliga stilen som utgångspunkt. Bor man tillsammans med en partner är det viktigaste att kompromissa och finna gemensamma lösningar för hur inredningen ska bli i sitt slutgiltiga stadium. Det bästa man kan göra är därför att genensamt slå sig ner och diskutera frågan lugnt och sansat innan man startar igång med sitt inredningsprojekt. Till exempel har många som genomgått stora renoveringar av sitt hem fått ett uppvaknande om hur renoveringen faktiskt tär på både kropp och själ. Så för dessa par blir det lätt så att när renoveringen är över så kastar man bara in lite möbler för att få det hela överstökat. För att man själv inte ska fastna i renoveringsfällan är det viktigt med en öppen kommunikation om hur man vill att hemmet ska se ut i sitt färdigställda resultat.

  • Gör upp en gemensam plan och håll er inom ramen till den
  • Ställ upp en realistisk budget och se över vad som behöver inhandlas
  • Se till att kommunicera och lyssna så att ni inte kör över varandra i diskussionerna

Sovrummet, husets heligaste plats!

Enligt många är det viktigt att ha ett rum i sitt hem som bara är för de boende i huset. Till exempel är ju vardagsrummets funktion att underhålla gäster och umgås som familj, samtidigt som sovrummets huvudsakliga syfte är att vara viloplats. Därför kan detta rum vara ypperligt att använda som privat del av huset och lägga lite extra energi på och lyxa till det ordentligt med sidenlakan, sängöverkast och stora bäddkuddar. För att ge hela huset samma känsla av lyx finns ett superenkelt knep som många förbiser och det är kraften av stearinljus. Att placera ut ljuskällor i hela sitt hem skapar en känsla av rymd samtidigt som ljusen kan fungera som det som binder ihop husets olika rum till en sammanhängande look. Men kom ihåg, det är ni gemensamt som bestämmer!