Allt fler vill skönhetsopereras

Fler och fler svenskar kan tänka sig att lägga sig under kniven för att genomgå någon form av skönhetsingrepp, men vad som också ökar i populäritet är olika sorters injektioner – såsom läppförstoringar och utslätning av rynkor.

29 procent av svenskarna uppger att de kan tänka sig någon form av skönhetsingrepp, och det är nästan var tredje svensk. Men vad man ska komma ihåg är att detta faktiskt är en siffra som är lägre än vad den var för bara något år sedan. Då var det 33 procent som kunde tänka sig detta, alltså 4 procent fler än vad det r idag. Men skillnaden här ska man komma ihåg är att ordet ”skönhetsoperation” och ordet ”skönhetsingrepp” betyder två skilda saker. Operation, det stpr för när man vänder sig till en plastikkirurg – och ingrepp syftar mer till att låta sig injuceras med någon typ av filler eller Botox exempelvis.

Populärare hos dem under 30 år

Om man frågar yngre personer under 30 år är det varannan person som kan tänka sig att lägga sig under kirurgens kniv för en skönhetsoperation. Men ser man till hela befolkningen är det endast 29 procent som ställer sig positivt till den här sortens ingrepp. Till Sveriges Radio säger en av de unga tjejer som de intervjuar att om hon har råd och ingreppet gör att hon känner sig finare, så varför inte testa? Vad hon däremot tillägger är att hon också skulle kolla upp personen som skulle utföra ingreppet innan hon bokar för att undvika att hon råkar gå till någon som inte är bra. För visst är det saker som kan gå snett, vilket är just vad man pratar om här hos Nyhetsmorgon: