Årets hösttrender

Nu är hösten här och det är dags för oss att göra plats för höstmodet i garderoben. Vad kan vara härligare än att krypa in i en stickad tröja när det börjar bli kallt eller mysa i dova toner i höstmörkret. Vi har kartlagt alla höstens trender.

Klä sig för hösten

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om hur man ska klä sig för stranden, och nu är det dags igen. Fast den här gången handlar det om hur man klär sig på bästa sätt för hösten. Ett måste i alla höst-och vintergarderober är en dunjacka som kan hålla en varm under kalla dagar. Den här säsongen finns det många varianter att välja på om man helst vill slippa den klassiska Michelingubbe-looken. Till exempel kan man köpa en lång dunjacka som passar perfekt för att värma hela kroppen. Ett annat alternativ som setts mycket de senaste åren är den tunna dunjackan som passar bättre för lite mildare, men ändå kallt, väder.

Färgval och trender

Vad gäller skor är det lyxiga sneakers, maxade fransdetaljer och metallicfärger som är rätt i höst. Speciellt fransarna syns på många skor i höst. När det kommer till färger passar jordnära toner, dova pasteller rött och grått, vilket är lite likt den vanliga höstpaletten. Däremot får vi en ljusare höst färgmässigt, än på länge. Många designers visade till och med upp helvita looks. En annan trend vad gäller färgval är koppar, guld och silver, som syntes på både kläder och accessoarer.

Ett måste i varje höstgarderob är kavajen och den vida kostymbyxan och lager på lager känns rätt. Om du är vågad kan du bära kostymbyxor under en knälång klänning. Att klä sig monokromt, alltså i samma färg på alla plagg, verkar vara en trend som är på ingående. Det var nämligen många designers som visade upp monokroma looks.