En riktig drömblåsa

Att få känna sig riktigt snygg i en vacker festblåsa drömmer många om. Och för kändisarna blir drömmen verklighet rätt ofta. Men det finns faktiskt tillfällen då vi icke-kändisar också får klä upp oss.

I Expressen kan man läsa om vilka som klädde sig allra bäst på gårdagens Golden Globe-gala. De klänningar som slogs om uppmärksamheten på röda mattan var allt från svarta klassiker, till glittrande drömklänningar och färgstarka kreationer. Enligt Expressens stilexpert var det faktiskt en svenska som kammade hem priset för bästa klädda och blev en riktig stilvinnare. Svenskan i den vackraste blåsan var Alicia Vikander som bar en ytterst elegant klänning från Louis Vuitton. Varför den gick hem var för att den passade henne perfekt, var ljus och romantisk och hade en minst lika snygg baksida som framsida. Några andra kändisar som även bar vackra kreationer var Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst och Emmy Rossum.

Hitta billigare klänning

Att få klä sig i vackra galaklänningar gjorda av kända designers måste verkligen vara en dröm och de flesta skulle nog inte tacka nej till att gå på gala i drömblåsan precis som kändisarna. Det finns dock ett antal tillfällen i livet då vi vanliga dödliga också får klä oss i en riktigt vacker klänning och detta är exempelvis på studentbalen, på bröllopet och på galamiddagen. Men sådana här festliga klänningar kan kosta åt det dyrare hållet och alla kanske inte har råd att köpa en klänning när det väl är dags för en fin tillställning. Då kan man göra på ett antal olika sätt. Antingen kan man som tjejen i den här artikeln gjorde, köpa klänningen via auktion. Eller så kan man hitta en sajt som säljer fina balklänningar till ett helt rimligt pris och de här sidorna finns faktiskt för den som verkligen letar.

Sy egen klänning

Ytterligare ett alternativ, som visserligen kräver kunskap men som håller nere budgeten, är att sy sin egen klänning. På dt.se kan man läsa om att det finns ett antal butiker runt om i landet där man kan köpa tyg till klänningen och även hitta mönsterböcker som man kan sy klänningen utifrån. Det man dock behöver tänka på är att:

  • Prova klänningen ofta, gärna efter varje moment.
  • Tänka mer än en gång innan man börjar klippa i tyget.
  • Använda pärlor och andra färdiga detaljer för att piffa upp klänningen.