Falsk kampanj om gratis skor

Kläder och skor är något vi bär, vissa med större glädje än andra. Att då få chans till att vinna skor och kläder får många att reagera och aktivera sig. Dock i fallet med Nike så allt bara fejk.

9971208-nike-store-exteriorDet var på Instagram som allt hände. Det hade börjat skapas flera falska Nike-konton där de lovade guld och gröna skogar om människor skulle börja följa och även sprida kontot. Ett va kontona växte till 14 000 följare innan det hann stoppas och man insåg att det var falskt.

Följ och få skor

Vad som hände var att ett konto, @Nike.EU skapades och gick ut med att om man började följa detta konto skulle man få ett par skor om man var en av de tusen första som började följa. Efter ett tag när gränsen för tusen följare var uppnådd så ändrades informationen till att man ville nå 3000 följare och det hela höll på tills kontot hann komma upp i 14 000 följare. Kampanjen är nu borttagen och man på Nikes huvudkontor menar på att hela kampanjen är falsk men man vill inte komma ut och göra ett officiellt uttalande. Man uppmanar dock kunder att hålla sig till det officiella kontot. Det är inte bara Nike som råkar ut för detta utan Reebok och andra märken tampas med detta problem.  Ja, vinterskor, sommarklänningar och inredningsartiklar är prylar vi alla behöver och vill göra kap på. Här kommer några fler fejkade kampanjer.

Andra fejkade kampanjer

Andra kampanjer har varit att det har cirkulerats falska kuponger från Ica, fejkat SAS-konto som gav bort gratisbiljetter till New York och SF-kampanj där man skulle få gratis biobiljetter.

Vad som är farligt är när användarna börjar ge ifrån sig information i hopp om att avsändaren är trovärdig. Detta kan leda till mycket tråkigheter, men förhoppningsvis mister man bara chansen på ett par gratis skor.