Nu kommer sommaren

En kall månad börjar bli varmare – men är du klar med ditt trädgårdsarbete? Det är än inte försent att börja.

Maj har varit kallare än på flera år, dessutom har det regnat mycket mer än vad vi är  vana vid. Det är inte härligt, men nu till helgen ska det vända och vi kan förvänta oss upp till 20 plusgrader. Härligt så klart! Och om du än inte har ordnat till det i din trädgård (eller på din balkong) är nu tiden att göra det. Osäker på vad och hur du ska ha det? Vi har svaren!

Utgå från din trädgård

Till att börja med- utgå från hur du själv har det. Har du en stor trädgård? Då har du mycket yta att jobba med och bör därav även välja buskar, blommor och utemöbler efter det. Om du är ovan att arbeta i trädgården är tipset att du kan kontakta en trädgårdsarkitekt som hjälper dig att organisera det hela – allt utefter dina behov. Viktigt är det dock att komma ihåg att om du ska ha en fin trädgård kommer du att behöva ha hand om den själv, om du inte har en trädgårdsmästare. Vill du inte arbeta allt för mycket, eller betala någon annan att göra det, är det även någonting du ska ta in i beräkningen när du planerar din trädgård. Det finns alternativ som är mer lättskötta. Alternativ på hur en trädgårdsarkitekt arbetar hittar du i denna artikel från Helsingborg Dagblad. Där har man skrivit om Annika Boman som är just trädgårdsarkitekt.

När det kommer till ute- och trädgårdsmöbler är rekommendationen att du handlar på nätet. På så vis får du faktiskt oftare ett bättre utbud och även bättre pris. Gå exempelvis in och köp trädgårdsmöbler från confidentliving.se så kommer du se hur mycket du kan finna på nätet. Du behöver inte oroa dig över att åka och hämta ut möblerna heller utan du kan beställa hemleverans. Kika gärna även in denna artikel från Expressens Leva & Bo där de har tagit fram 15 olika typer av utemöbler, alla i olika konstellationer som man kan inspireras av.

Inspireras av bloggar och trädgårdstidningar

På tal om inspiration, finns det mycket att finna och inte bara i inredningsartikel eller trädgårdstidningar. Exempelvis har man i Göteborgs Posten här skrivit om Maria Magnussons trädgård. Hon bor i ett hus som har en “hemlig trädgård” som är fantastiskt vacker. I tidningen beskrivs hennes trädgård som en liten grön oas mitt i Lysekil. Maria, som man skriver om, hade enligt artikeln inte heller något särskilt trädgårdsintresse innan hon flyttade till huset. Bara det, är en inspiration.

Förhoppningsvis kommer du att känna att din trädgård blir perfekt för dig. Och som sagt, har du endast en balkong kan även den ordnas och snyggas till vilket gör vår och sommar bra mycket trevligare.

Tre fina sommarbilder:

Trädgård plantering
Att plantera är någonting du måste göra i god tid om du vill hinna se resultat

solros blomma

 

Solrosor är en populär blomma som aldrig går ur stil.

 

 

 

 

 

trädgård blommor bord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våga vara kreativ med fria blommor i vas.