Spara till studentklädseln

Snart är det dags för årets studenter att äntligen få springa ut i livet. De flesta studenter vill göra detta med klass och planerar därför på att lägga en hel del pengar på studentkläderna. För att ha råd med den där fantastiska outfiten, gäller det att spara in på andra håll.

På vlt.se kan man läsa om ett tre blivande studenter som funderar på vad de ska ha på sig på studentdagen.  Alla tre är överens om att de vill ha två olika outfits var så att de kan ha en utstyrsel på dagen och vid utspringet, för att sedan byta kläder till kvällen och studentfesten. När det kommer till kostnad för studentklädsel har de egentligen ingen gräns eftersom man bara får vara med om studenten en gång i livet. Det är en speciell dag som kräver speciell klädsel.

Håll nere kostnaderna

Om man vill lägga några tusenlappar på klädseln gäller det dock att hålla på kostnaderna vad gäller allt annat, om man inte ska bli helt ruinerad. Exempelvis kan man köpa en billigare studentmössa utan en massa krimskrams från nordictraditions.se och tjäna in både en och två hundralappar där. Sedan kan man även försöka hålla nere kostnaderna när man anordnar studentmottagningen. Göteborgs-Posten tipsar om att bjuda på en texmex-buffé som både är lättlagad, god och billig.

Tjäna på studentskivan

Ytterligare ett tips på vad man kan spara in pengar på för att ha råd med dyrare studentkläder är att fixa en billigare studentskiva. Är klassen man går i företagsam kan man till och med tjäna lite pengar på studentskivan. Detta kan man göra genom att skippa de dyra festarrangörerna och ta tag i saken själv.

”Klasser som i stället tar på sig att själva fixa firandet kan spara en hel del pengar.” Läs mer.