Svenskarna – det motionerande folket

Vi svenskar är ett motionerande folk och träningstrenden bara ökar. Vi integrerar träningen i våra liv och många lever mer eller mindre i träningens tecken.

3833020-woman-working-out-while-looking-at-instructor

I en artikel på Dagens Nyheter skriver man om en undersökning som visar att svenskarna motionerar mest av alla i EU. Hela 70 procent av svenskarna säger att de motionerar minst en gång i veckan. I Bulgarien, som är det land med minst personer som tränar, är det 78 procent som aldrig motionerar. Varför vi svenskar motionerar mest i EU tros enligt experterna vara för att många i Sverige har tid, ork och möjligheten att motionera.

När motion är en så pass stor del av ens liv, är det bra att ha kläder som man både kan motionera i och ha på fritiden. På hangmatta.com kan man hitta precis sådana kläder. Det är även bra om man kan integrera träningen i sitt övriga liv. Många av oss svenskar spenderar nästan all tid på jobbet, och då är det bra om man kan träna på jobbet. På Svenska Dagbladet skriver man just om hur man kan integrera träningen i jobbet. Till exempel kan man byta ut sin kontorsstol mot en pilatesboll eller en träningscykel. Dessutom kan man ha så kallad pausgymnastik, där man tar ett break från arbetet och gör några enkla motionsövningar. Den som inte vill göra en så pass drastisk förändring i sin arbetsdag kan investera i ett höj- och sänkbart skrivbord som gör att man kan växla mellan att sitta och stå.

En träningstyp som blivit väldigt populär bland svenskarna är löpning. På Elle.se skriver man om att löpningen är populär bland tjejer framförallt och att deltagarna på stora motionslopp har gått från 5 procent kvinnor för tio år sedan, till 30 procent i dag. Det skrivs även att löpningen kan hjälpa till att inte bara känna sig starkare fysiskt, utan även psykiskt.