Ta en tur till Stockholm

Ät exotiskt, bo centralt och roa er kungligt i Stockholm. I vår egen huvudstad finns allt du och din partner behöver för en skön vårweekend.

Så står det inledningsvis i en artikel från Svenska dagbladet, vilken självklart handlar om den bästa av huvudstäder: Stockholm. Och att åka på en tur till Stockholm för att leva lyxliv är något alla borde göra, speciellt om bor på landet och inte har storstaden som sällskap. Det är avslappnade och härligt att åka till Stockholm, och det oavsett vad man bestämmer sig för att göra. Oavsett om man åker med sin vän, sin familj eller sin partner kommer det att vara en härlig resa, med ett stort utbud av aktiviteter. I artikeln från Svenska Dagbladet har de skrivit om några olika tips på vad man kan göra i huvudstaden. Och det är verkligen fina saker de nämner, såsom:

  • Att bo på Lydmar, ett av Stockholms bästa hotell.
  • Äta på råkultur, en restaurang med fantastisk god mat som självklart är rå.
  • Ta en fik på Mellqvist kaffebar, vilket är en klassiker för Stockholmaren.
  • Och ett glas vin på Eriks vinbar, givet för vinälskaren då det där finns kunniga anställda.
  • En tripp till fotografiska, en av världens största samlingsplatser för fotografier.
  • Eller en promenad i Skogskyrkogården, där bland annat Greta Garbo ligger begravt.

Spa och shopping med brudarna

 

Och visst låter väl allt det här helt underbart när man tar en weekend? Men de har faktiskt glömt en sak, och det är det här med att ta in på spa och bara få njuta av att någon tar hand omen. Och det måste väl vara den vanligaste anledningen till att man åker till Stockholm? Man tar med sina bästa tjejkompisar för att få massage, shoppa och diverse annat? En weekend i Stockholm med brudarna är någonting alla tjejer borde göra minst en gång om året, eftersom det är där utbudet är så stort – och man i princip blir en helt ny människa efter besöket. Bästa är innan man åker bestämmer vad man ska göra och var man ska, och ordnar allting innan. Smart sak är att beställa massage i Stockholm innan man åker, istället för att försöka få en tid när man är där. På så vis kan man också lättare hitta ett prisvänligt alternativt och med säkerhet veta att det är kvalitet hos den massören man bokar. Självklart är det också bra att beställa hotell innan, och kanske ska man ta och bo på Lydmar? Det är ju faktiskt väldigt  fint. Annars finns det ju vandrarhem som man kan bo på, och istället kan man lägga pengarna på att köpa mängder med kläder, som bara finns i Stockholm. Det finns otroligt många butiker i staden, och bäst är nog att bo nära Stureplan om det är shoppingen man är ute efter. Därifrån kan man nå lite billigare affärer på Drottninggatan men också besöka de lite finare affärerna på Birger Jarlsgatan. Helt klart kommer man oavsett varför man åker  ha en härlig upplevelse, så boka din resa redan idag! Du kommer inte ångra dig.